World Luxury Awards prisar Göteborgshotell

Det går bra nu. Framför allt för hotellbranschen i Västsverige, då man precis kammat hem inte mindre än tre av fem priser i en årlig tävling där världens lyxigaste hotell utses. Det är kanske inte lyxturism man i första hand förknippar Sverige eller Göteborg med – det är hög tid att släppa fördomarna och lyssna på juryn. För vem kan tacka nej till en lyxig ”get away” på hemmaplan? Oavsett om du bor i närområdet eller längre bort kan det vara värt en vistelse på något av de prisvinnande hotellen, för att själv undersöka saken närmare.

Västsverige i topp

Västsvenska hotell prisas för lyxighet – vissa för andra året i rad! Hotel Pigalle vinner den prestigefyllda utmärkelsen som Sveriges bästa Luxury City Hotel. Som namnet antyder prisas alltså ett hotell som ligger i en stad. Med sitt läge vid Brunnsparken i centrala Göteborg kan det knappast bli mer träffsäkert. Hotel Pigalle vann året innan pris i kategorin Luxury New Hotel, och lyckas således hålla sig kvar i toppen för andra året i rad. Hotelledningen uttrycker stolthet och menar att det ligger stort engagemang och hårt arbete bakom framgångarna. Den bästa golfupplevelsen bjuder Sankt Jörgen Park i Göteborg på och vinner utmärkelsen Luxury Golf Resort, medan priset för Luxury Hotel & Conference Centre går till Falkenberg Strandbad i Halland.

Höga förväntningar, huvudstaden lottlös

Det är gästerna själva som röstar fram de bästa hotellen, vilket anses ge utmärkelserna en viss tyngd. Men det är inte bara positivt med prestigefyllda utmärkelser. Eva Ossiansson, lektor i marknadsföring vid Göteborgs universitet, menar på att detta skapar höga förväntningar och att det kan vara ödesdigert att börja slappna av i det här läget. Att bli för bekväm med sin trogna publik kan leda till slarv och att man förlorar förtroendet igen, menar hon. Förutom Västsverige lyckades även Sydsverige knipa två utmärkelser, dels för bästa spahotell och även för det lyxigaste hotellet i Sverige, medan vår huvudstad står lottlös i tävlingen.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

hotnews