Roadtrip med trevliga hotellvistelser

Sommar, sol och semester är tre perfekta ingredienser till livskvalitet och du kan njuta på hemmaplan i Sverige. En trevlig bilsemester är något allt fler väljer att lägga pengar på under semestern. Med stopp på charmiga hotell längs vägen blir semestertrippen optimal.

Här får du några tips inför valet av hotell, men också praktiska råd när du ska köra bil mellan hotellstoppen. Förmånliga hotellerbjudanden, praktiska extraljus till bilen och annan relevant läsning!

Planera rutt och förbered resan

Pandemin har förmodligen påverkat svenskars sätt att faktiskt njuta av det som inte ligger en flygresa bort. Att semestra i Sverige är en trend som är på starkt uppsving och många väljer att semestra med bilen som färdmedel. Det gör det enkelt att stanna till på trevliga hotell längs vägen och du tar dig dessutom smidigt runt till lokala sevärdheter.

Du bör dock ägna tid åt att förbereda en roadtrip, både när det gäller hotellbokning och bilen.

Utrusta bilen med exempelvis trygga och säkra extraljus för optimal sikt när du kör på svenska landsvägar. Extraljus är en enkel detalj som du på egen hand lätt monterar på din bil. Faktum är att extraljus är en billig säkerhetsinvestering för dig som kör mycket bil. En bilsemester består av många timmars bilkörning och du bör definitivt prioritera bra sikt med extraljus. Med extraljus på bilen blir det dessutom lättare att hitta fram till alla trevliga smultronställen till hotell längs vägen!

Hitta hotellerbjudanden

Det bästa sättet att boka hotell till bilsemestern är att söka alternativ på nätet. Du kan använda dig av praktiska jämförelsesajter som ger dig ett konkret urval utifrån dina önskemål. Vet du den bestämda rutten i förväg kan du boka hotell hemifrån innan avfärd. Annars är det även enkelt att boka hotellrum på spontan maner under semesterns gång. Då finns risken att det är fullt på de mest populära hotellen, men å andra sidan är det inte fel att hamna på ett mer undangömt litet ställe.

Så kallade bed & breakfasts är mysiga hotell och vandrarhem som ofta går att finna på den svenska landsbygden. Många av dessa har endast öppet under sommarhalvåret och ibland hittar du fram endast via en liten skylt vid vägen. Det är i det ögonblicket du kommer att tacka dina extraljus!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

hotnews