Volontärresor

 

Vart drömmer du om att resa? När många tänker på resmål så tänker de flesta att det är mycket dyrt och att man måste spara för att ha råd med detta. Det beror dock helt på hur man väljer att leva, allt fler som mår dåligt i Sverige skulle behöva packa sina väskor och ge sig ut och leta efter sig själva ett tag. Det är ingenting som är omöjligt och genom att resa runt och testa på andra kulturer har man chansen att finna sig själv och se vad man egentligen prioriterar och värderar i livet. Människor i regel mår bra av nya erfarenheter och faktum är att det är inte så dyrt som du tror.

I Sverige är det lätt hänt att man fastnar i sin egen lilla bubbla. Man ser inte omvärlden och man fastnar i ett mönster av att arbeta från 8 på morgonen till 16 på eftermiddagen. Man sitter och slökollar tv med familjen på kvällen och engagerar sig halvt i politiken genom att uttrycka åsikter som man aldrig själv skulle anstränga sig för att göra en verklighet av. Det är lätt hänt att man känner att livet blir tråkigt och att det står stilla, det leder även till psykisk ohälsa och många svenskar skulle kunna göra betydligt mer än de gör idag. De skulle kunna engagera sig för att göra en förändring i världen som de själva skulle må bra av att göra. När man engagerar sig på ett eller annat sätt så växer man som människa. Om du kan göra en skillnad medan du utvecklas så vore väl det toppen?

Beautiful smiling woman in summer forest looking at copy space. Image from pine tree forest near Vilaflor, Tenerife, Canary Islands.

Volontärarbete innebär i stort sett gratisarbete. Man kan ofta få betalt i form av mat och tak över huvudet. För att kunna vara en del av detta på ett bra sätt så krävs det att man först och främst inser att man inte behöver mer än så. När du arbetar som volontär så gör du en insats för att skapa en bättre värld, samtidigt som du får uppleva andra kulturer och skapa nya erfarenheter på ett riktigt nära håll. Många ser detta som livsförändrande erfarenheter som förändrar hur man ser på världen och på sin närhet. Oftast på ett mycket positivt sätt.

Det finns olika typer av volontärresor och en del volontärresor får man betala för att engagera sig i. Detta kan vara mycket dyrt, men det är inte alla volontärarbeten som kostar för dig att delta i. Du kan läsa mer om volontärarbete genom att gå in här. Där kan du se om det finns något volontärarbete som passar dig med den erfarenhet som du redan har idag. Alla kunskaper är viktiga när det kommer till volontärarbeten och i stort sett alla kan göra skillnad i världen. Din dagliga kunskapsbas angående dieter eller om hygien kan göra stor skillnad i utsatta länder.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

hotnews