Välj rätt resväska för hotellvistelsen

Ibland kan det vara skönt att bara åka iväg och bo på hotell under ett par dagar. Man behöver inte åka långt utan det kan vara skönt att bara komma hemifrån och slippa tänka på städ, tvätt, disk och matlagning. Men så ska man hitta rätt resväska.

Hitta rätt resväska

När man ska köpa en resväska kan det vara klokt att fundera över vad man egentligen behöver. Är man en mästare på att packa smart kan man få ner mycket packning i en liten väska medan någon som bara kastar ner sina saker inte får plats med hälften så mycket.

Mindre väska till färre dagar

Om man bara ska vara borta i ett par dagar behöver man i regel inte ha med sig lika mycket saker som om man ska vara borta i flera veckor. Om man ofta åker ut och reser kan det vara klokt att ha resväskor i flera storlekar. Tänk dock på att alla hotell inte har trappor och en tung stor resväska kan vara svår att släpa på.

Behöver väskan hjul?

Det kan vara bra om resväskan har hjul. Då blir den lite lättare att transportera och man kan dra den efter sig om man har annat att bära på. Om det är en bit att gå till hotellet är det också skönt att ha en resväska med hjul på. En nackdel är att väskan kan vara svår att dra på till exempel kullersten, men i regel har väskan också handtag så den kan bäras vid behov.

Förvaring av värdesaker

När man bor på ett hotell är det klokt att hålla koll på sina värdesaker. Även om man betalar för ett rum kan det vara så att en eller annan sak försvinner. På vissa hotellrum finns värdeskåp men även där kan saker ligga osäkert. I de flesta fall avråder hotellen från att lämna värdesaker på rummen när man inte är där. Om man har med sig en dator eller liknande kan det alltså vara klokt att ta med en extra väska förutom resväskan. I den mindre väskan, som bör vara lättare att ta med sig, kan man lägga ner dator och andra värdesaker som man eventuellt vill ha när man inte är på sitt hotellrum.

Resväska för djur

Ska man bo på hotellet med husdjur är det också bra att ha en resväska till dem. Det finns transportburar som enkelt kan dras eller bäras och i dem finns i regel också lite förvaring till djurens saker.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

hotnews