Unika hotell i Sverige

Det finns många anledningar att bo på hotell. Vanligast är om man reser på semester, men det kan även förekomma i arbetet, inom idrotten eller bara för att komma iväg och njuta av att slippa alla måsten i vardagen. Hotell kan även vara bra om man ska flytta och man måste vänta ett par dagar på att få tillgång till den nya lägenheten eller huset. Då kan man lika gärna passa på att njuta av en extra hotellnatt och överlåta flyttstädningen i Bromma eller var man nu bor till riktiga proffs av högsta kvalitet.

Det finns så klart hotell i alla storlekar och klasser. Allt från sunkiga knappt beboeliga hotell till lyxhotell där man tror att man stiger in i en helt annan värld. Sen finns det även unika och häftiga hotell som har sina egna inriktningar. En del av dem finns i Sverige och det är, i denna artikel, några av dem som kommer få lite tid i rampljuset samt kanske kan inspirera dig till en spännande hotellupplevelse.

Ishotellet i Jukkasjärvi

Ishotellet i Jukkasjärvi är ett hotell som är byggt helt av is som är tagen från Torne älv. Rummen brukar ha en temperatur på fem minusgrader, men man får samtidigt tillgång till varma renhudar och sovsäckar som är vinteranpassade. Eftersom isen smälter på sommarhalvåret så har hotellet fått byggas upp varje år, och då gör man även det med en ny design. Men sedan år 2016/2017 försöker man att ha delar av hotellet öppet året runt med hjälp av kylteknik.

Utter Inn

Utter Inn är ett hotell som ligger i Mälarens vatten utanför Västerås. Utter Inn har endast ett rum för två personer och det är beläget tre meter under vattnet. På rummet finns det fönster så man kan sitta och titta ut på fiskarna som simmar förbi. På ytan ovanför rummet har man även tillgång till en flotte där man har möjlighet att bada och sola från om det är fint väder.

Treehotel i Harads

Treehotel är också ett unikt hotell som ligger cirka 100 kilometer från Luleå. Rummen är belägna på 4-6 meters höjd ute i skogen och inget rum är det andra likt. Här kan du exempelvis sova i ett UFO, i en spegelkub eller i ett ”fågelbo”. Här får du garanterat en unik upplevelse!

Visst låter det häftigt att tillbringa en eller flera nätter i något av de ovanstående hotellen? Dessa hotell kostar givetvis mer än vanliga hotell och har man begränsad ekonomi får man kanske se det som en ”once in a lifetime”-upplevelse. Förhoppningsvis har denna artikel gjort att du fått upp ögonen för att ta en närmare titt på vårt avlånga land och bo unikt i naturen som är så vacker.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

hotnews