Olika typer av hotell

Att bo på hotell är något som nästan alla i hela världen gör någon gång i livet. En del bor på hotell för att de flyttar och väntar på sin nya lägenhet, medan andra bor på hotell för att lyxa till det under helgen. På så sätt finns det också olika typer av hotell som är gjorda i olika syften. Denna artikel kommer därför kolla närmre på de olika typerna av hotell som finns runtom i världen.

Hotell för långtidsboende

När någon flyttar till en ny stad eller by kan det ofta kräva att man bor på ett hotell för att vänta på att den nya bostaden ska bli tillgänglig. Denna typ av hotell är generellt sett möblerade då den som bor i rummet ofta har sina möbler i någon typ av förråd i väntan på att den permanenta bostaden ska bli tillgänglig. Som tur är finns det flera bra företag som erbjuder förråd till bra pris. Det kan också vara bra att kolla på förråd utanför de större städerna då det brukar bli lite billigare. Många hyr förråd i Västerhaninge exempelvis, vilket ligger nära Stockholm. På så sätt går det att spara en del pengar på att inte ha ett förråd i centrala Stockholm.

Stadshotell

Nästan alla större städer och byar i Sverige har ett stadshotell. Dessa har funnits väldigt länge och byggdes för att kunna husera gäster som kommer till staden, oftast på grund av affärsmöten och liknande. Numera har stadshotellen i Sverige dock förändrats och riktar sig mot en allt större kundbas, nämligen weekendresenärer. På så sätt är många av de gamla stadshotellen inredda med modern stil och serverar fina frukostar för dem som bor där. Dessutom har många av dem också restauranger som serverar god mat för dem som bor där. Stadshotellen kommer på så sätt att fortsätta vara viktiga i Sverige.

Resorter

När det kommer till resorter finns det en mängd olika typer. Men generellt sett kan man säga att en resort är en typ av hotell där många av gästerna stannar under en längre period för att njuta av de olika faciliteterna. Det handlar bland annat om pooler, rutschbanor, lekplatser, sporter, uppträdanden och andra aktiviteter. Resorter har blivit synnerligen populära för svenska barnfamiljer som vill kunna åka någonstans och inte fundera på matpengar eller behöva hitta restauranger. De flesta resorter har nämligen stora restauranger där de serverar en mängd olika maträtter både för barn och vuxna. I många fall är maten kanske inte i världsklass, men det stora urvalet gör att de flesta familjerna är mer än nöjda. I Sverige finns det dock inte många resorter, utan det kräver ofta att man behöver flyga ner till Spanien, Grekland eller Turkiet. Dock finns det en hel del spahotell i Sverige vilka kan liknas vid resorter. Generellt sett stannar dock gästerna på ett spahotell bara i ett par dagar, till skillnad från de större resorterna.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

hotnews