Bo på hotell i hemstaden – minisemester utan att resa långt

Att njuta av en staycation, mera känt som minisemester i Sverige, är något som blivit allt populärare under senare år. Det innebär att man semestrar i sin egen stad eller på en ort inte alltför långt från hemmet. En smart lösning för hushållet med en liten semesterbudget eller för par och familjer i behov av ett avbrott i vardagen. Oftast rör man sig av ren rutin i samma kretsar och områden i sin hemstad och en minisemester är därför ett ypperligt sätt att upptäcka mer eller bara njuta av sin lokala omgivning.

Par på hotellrum

Det finns många fördelar med att semestra i sin egen stad. Som familj spar man in på transportkostnader och kan lägga pengarna på ett extra fint hotellrum eller aktiviteter, till exempel en fartfylld och rolig gokart stockholm . För småbarnsföräldrar med tillgång till barnvakt är det en möjlighet att fly vardagen och sova ut, samtidigt som man är trygg med vetskapen om att barnen är i närheten ifall något skulle hända. Bor man nära hotellet slipper man leta parkering och dit- och hemresan kanske till och med kan ske till fots. Om man vet med sig att man vill ha det extra skönt är det värt att boka ett fyr- eller femstjärnigt hotell. Då är man allt som oftast garanterad ett inbjudande rum och en dignande frukostbuffé på morgonkvisten.

Ett tips när man är i färd med att boka hotell är att läsa gästrecensioner online. Dock får man ta vissa med en nypa salt då det kan vara skrivna av konkurrerande grannhotell. Märker man att ett hotell som utmålar sig för att vara i toppskick får regelbunden kritik kan man se det som en varningssignal. Det är tråkigt att anlända till ett hotell för att sedan upptäcka att det inte alls matchar beskrivningen. En fördel med minisemester i sin hemstad är att man kan fråga vänner och bekanta om deras rekommendationer.

Hand som öppnar hotellrum

Som tidigare nämnt är det lätt att bli hemmablind. Man glömmer bort hur vackert Sverige är och vilket fint land det är att turista i. allt fler svenskar väljer att turista på hemmaplan och både hotell och besöksmål har fått sig ett uppsving när det kommer till svenska besökare. Ta tillfället i akt och boka in en minisemester – det behöver inte handla om flera nätter, utan en natt eller helg räcker gott och väl med tanke på de korta avstånden.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

hotnews