Barnfria hotell

Allt fler researrangörer erbjuder olika former av barnfria hotell. Det är i alla fall så de marknadsförs – hotell som man ska välja ”när man tänkt lämna barnen hemma” och som är särskilt ”för de som vill resa utan barn”. Så som hotellen beskrivs ser med andra ord många ett romantiskt, barnfritt hotell framför sig, som riktar sig särskilt till barnfria par (eller par som har lämnat barnen hemma).resort-846075_960_720

Sanningen ser dock annorlunda ut, vilket bland annat ett par från Norrland blev varse när de åkte på semester till Turkiet. På det ”barnfria” hotellet där fanns både barn från deras eget och andras hotell vid poolområdet (som bland annat hade en särskild barnpool). När researrangörerna konfronterades med att verkligheten inte överensstämde med deras marknadsföring menade de att de varit sanningsenliga, och att de inte garanterar att hotellen ska vara barnfria. Det som istället menas är till exempel att det inte anordnas några aktiviteter för barn och att det inte finns barnmenyer på hotellets restaurang.

Om man bokar en veckas semester på ett barnfritt hotell kan man med andra ord räkna med att det kommer att vara färre barn där än på andra hotell, men det finns inga garantier för att det verkligen kommer att vara barnfritt. Om du ändå drömmer om att åka iväg någonstans varmt och bo på ett hotell som är så barnfritt som det går, ska du gå in på Mobillan.se. Där kan du ta ett smslån, om det är så att du saknar de sista tusenlapparna i din resebudget.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

hotnews