Att tänka på vid längre resor

 

Ska du vara borta en längre tid? Då finns det en hel del saker som du ska tänka på innan dess att du reser. Först och främst så är det klokt av dig om du beställer ett EU kort från försäkringskassan. Detta kort ger dig rätt till sjukvård för samma pris som landets medborgare, det gäller dock endast akut sjukvård och tandvård. Det är även viktigt att du har en reseförsäkring. Se till att du har de vaccinationer som behövs för landet du ska resa till. Det är även klokt att vaccinera mot Hepatit oavsett om det är ett problem i landet eller inte.

A bus journey showing the seats in Florence.

Behöver du läkemedel innan resan? Se till att du har recept på detta så kommer det inte att bli några problem när du ska flyga. Se till att du har nummer till olika taxibolag, du vill inte råka ta en svarttaxi när du kommer fram. Detta kan nämligen göra så att din upplevelse i det nya landet börjar på ett dåligt sätt. Kommer du ha tillgång till tvättmaskin på platsen? Om så är fallet så behöver du mycket mindre än du faktiskt tror med dig. I regel så behöver du alltid färre kläder och saker än du kan tänka dig och ha i åtanke att det mesta som du är i behov av kan köpas på plats.

Det är klokt att växla till sig landets egna valuta innan dess att du anländer i landet. Då är du förberedd innan du åker och behöver inte börja växla direkt när du kommer fram. Har du öppnat ditt visakort för utlandsköp? Om inte, så är det mycket viktigt att du ser till att göra det. Se även till att deklarera all mat som du har med dig till landet och annat som kan tänkas vara ett frågetecken.

Gå in här för att läsa mer om vad du behöver tänka på ur ett hälsoperspektiv innan dess att du spenderar en längre tid i ett nytt land. Ju mer förberedd du är, desto bättre kommer din resa att bli, oavsett om du ska vara borta ett kort tag eller ett längre.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

hotnews