Ekohotell och ekoturism

Ekoturism har vuxit starkt under senare år. Själva syftet med ekoturism är att naturen skyddas när hänsyn tas till de ekologiska begränsningar som existerar. Du ska med andra ord kunna besöka vackra platser världen över utan att natur eller djurliv lider skada. Numera finns en definition av vad ekoturism innebär, vilken är ”ansvarsfullt resande i naturen som hjälper till att skydda naturmiljöer samt stödjer lokalbefolkningens välbefinnande”. I takt med att ekoturismen ökar, ökar även intresset för ekohotell även i Sverige.

Glamping

Även i Sverige växer eko- och naturturism som börjar få allt större betydelse för företag på landsbygden och för att skapa nya jobb. Dessa företag jobbar hårt på att kunna erbjuda sina gäster innovativa upplevelser, vilket i sin tur lockar internationella besökare. Globala resenärer önskar uppleva vår vackra och orörda svenska natur när de besöker Sverige.

Numera har en ny typ av ekohotell dykt upp i Sverige, kallad glamping. Det här är en slags lyxcamping där du får sova i en riktig säng i ett möblerat tält. Tälten är givetvis stora samt bekväma och sängarna har varma sköna täcken. Med en liten vedeldad spis får du värme när det behövs och ljus kommer från oljelampor. Vanligen har canvastälten trägolv och en terrass där du kan njuta av frukost på morgonen. Det finns även glampingtält av trä. Ett superbekvämt sätt att uppleva naturen på.

Natursemester och försäkring

Visst är det härligt med en semester i naturen men för studenter kan det vara svårt att få råd med glamping, så en vanlig traditionell campingsemester är nog ett bättre alternativ. Du kommer ut i naturen över en helg eller några dagar till en väldigt låg kostnad. Däremot är det rekommenderat att se till att du har en bra hemförsäkring, viket är särskilt viktigt när du ger dig iväg på en semester. Hos Hemförsäkring Student kan du jämföra de mest populära och bästa studentförsäkringarna baserat på bland annat villkor, pris och kundservice. Månadskostnaden för en hemförsäkring för en student varierar givetvis beroende på bostadens storlek och vilka skydd du önskar. Det är därför viktigt att jämföra mellan olika försäkringsbolag för att få bästa skydd till bästa pris. En hemförsäkring för student är i stort sett samma som en normal hemförsäkring men till en lägre kostnad.

Ekoturism

När ekoturism eller naturturism utformas på rätt sätt kan denna typ av resande bli mycket viktigt för bevarandet och skyddet av unik natur samt djur. Naturturism och skydd av bergsgorillor i Afrika är ett lysande exempel på lyckad ekoturism. Enligt WWF har antalet bergsgorillor ökat stort de senaste trettio åren. Faktorerna bakom denna framgång är det stora antalet besökare samt ett välfungerande samarbete mellan myndigheter och företag. Det finns även exempel på lyckade ekologiska hotell i Afrika. Bland annat Basecamp Masai Mara som vann Eco Tourism Award. Det här är en exklusiv men ganska liten safaricamp belägen i Kenya som erbjuder sina gäster fantastiska djur- och naturupplevelser.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

hotnews