Att bo på hotell med barn

Att åka på semester med barn är alltid ett mycket större projekt än om man bara har vuxna resenärer i sällskapet, och det kommer sig helt enkelt av att barn har andra behov än vuxna, varför man måste planera resan extra noga. Det gäller kanske framförallt när man ska boka hotell inför resan, eftersom hotellet blir familjens hem borta från hemmet, som används som bas för alla utflykter under semester. Det är därför viktigt att alla trivs på hotellet.

En skillnad när man bokar hotellrum med bara vuxna jämfört med när man har barn med sig är till exempel vilket rum i hotellet man föredrar. Som vuxen väljer man gärna ett hotellrum högt upp med utsikt, men när man har små barn med sig är kanske ett rum på marknivå att föredra, för att inte riskera att barnen faller från balkongen.  Dessutom har man på det sättet nära till rummet från poolen, vilket är en stor fördel då man ofta kan få göra många extra turer till rummet för att hämta glömda saker eller göra toalettbesök med barnen. Det kan också vara bra att vid bokning kontrollera att det finns den utrustning som ni behöver på hotellrummet, till exempel en spjälsäng och en vattenkokare för att kunna göra välling.

Man får dock inte glömma att man också kommer att tillbringa mycket tid utanför hotellrummet, och området runtomkring hotellet är därför också viktigt att ta hänsyn till när man bokar hotell. Studera bilderna och försök ta reda på om det går att ta sig runt på området med barnvagn utan problem – det bör till exempel inte finnas så många etager och trappor.pool-1720558_960_720

Många barnvänliga hotell har en särskild lekplats för barnen, och kanske till och med en barnklubb som möjliggör för föräldrarna att koppla av lite på egen hand på semestern. Man bör dock se till att lekplatsen är inhägnad, att det finns soltak över den och att det är möjligt att ha uppsikt över lekplatsen från solstolarna. Annars kommer man som förälder sannolikt inte att kunna koppla av i alla fall.

Om du än så länge bara drömmer om att kunna resa bort med hela familjen och bo på hotell, men du håller på att spara ihop pengar till resan, kan det vara en bra idé att kontakta Zensum, som är en privat lånerådgivare. Zensum kan bland annat hjälpa till med att omförhandla era lån till bättre villkor, så att räntekostnaderna bli lägre varje månad. De pengarna kan du då istället lägga på resan, så kanske familjen kommer iväg på drömresan tidigare än förväntat.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

hotnews